Veelgestelde vragen

Methode

Wat is de reden dat we de CVAI en CI gebruiken?


De CVAI en CI zijn meetformules die wereldwijd al bijna 20 jaar gebruikt worden om de mate van plagio- en brachycephalie vast te stellen. Vanwege de bekendheid internationaal wordt in Skully care de CVAI en CI gebruikt.

Voor meer informatie: uitleg over de CVAI en de CI

Neem ook een kijkje in het artikel van Loveday BP, de Chalain TB. Active counterpositioning or orthotic device to treat positional plagiocephaly? The Journal of craniofacial surgery. 2001.
Hoe zit het met de validatie en betrouwbaarheid van Skully Care?


Er lopen twee onderzoeken naar ons meetinstrument. Zowel de validiteit als de betrouwbaarheid worden onderzocht door respectievelijk het UMCU en de Hogeschool Utrecht. Zo als het er nu uitziet volgt nog dit jaar publicatie. We houden jullie op de hoogte!
Is dat wel nauwkeurig zo’n foto?


Dit is een goede vraag. Eerst hebben we dit intern getest en vervolgens aanpassingen gedaan om zo nauwkeurig mogelijk het hoofdje te fotograferen. We zagen dat het steeds beter en nauwkeuriger werd. Recent is er een betrouwbaarheidsstudie gedaan door studenten van de HU onze methode. Meerdere baby’s zijn door 3 verschillende therapeuten meerdere keren gemeten. De analyse is gedaan en hopelijk binnenkort kan dit worden gepresenteerd. We houden je op de hoogte!

Abonnement

Wat is de opzegtermijn van het abonnement?


Eén maand bij een maandabonnement en jaarlijks bij een jaarabonnement.
Kan ik een jaarabonnement afsluiten?


Ja, dat kan hier. Je krijgt 1 maand korting én je ontvangt niet elke maand een factuur :)
Waarvoor worden er eenmalige kosten berekend?


Je gegevens worden verwerkt en je krijgt persoonlijke informatie zodat je zo goed mogelijk aan de slag kan. Je krijgt meerdere mutsjes, die handmatig op maat zijn gemaakt, toegestuurd.
Jullie abonnementen zijn niet passend voor onze praktijksituatie.


Wij doen graag een aanbod op maat! Neem contact met ons op en we gaan met je in gesprek om zo’n passend mogelijke oplossing te bieden.
Kan ik andere mutsjes bestellen?


Ja hoor. Stuur even een berichtje dan sturen we het je toe.
Hoe bestel ik een mutsje of de Toolkit?


Klik op deze link om een Toolkit te bestellen. Ben je nieuwe gebruiker dan betaal je eenmalig voor de Toolkit € 27,50 incl. verzendkosten

Het maken van de foto

Waarom moet het mutsje altijd op?


Ja! We hebben gemerkt dat door de haartjes de contouren van het babyhoofdje minder goed gedetecteerd worden door de AI-techniek achter Skully Care. We willen voor zo optimaal mogelijke betrouwbaarheid gaan. Doe dus áltijd het mutsje op!
Wat kan ik doen als beide oren niet goed zichtbaar zijn op de foto?


Ten eerste kan je het mutsje wat verder over het hoofdje trekken. Want daarmee drukt het mutsje de oortjes meer naar buiten. Helpt dat onvoldoende? In het pakket zitten ook schuimrubbers. Plaats die aan de bovenkant tussen oortje en schedel. Dan moet het zeker lukken!
Hoe blijft het mutsje goed zitten?


Aan de bovenkant van het mutsje zit een elastiekje om het uiteinde. Schuif die verder uit, zodat het mutsje groter wordt. Keer het weer om en trek het tot over de wenkbrauwen van het kind. Met de blauwe stip op het voorhoofd.
Hoe maak ik een scherpe foto bij een bewegend kind?


Een leuke afleiding boven het hoofdje maakt dat het kind stiller ligt. Zorg dat een ouder of iemand anders het kind afleidt. Met de mond smak of baba geluidjes maken, zó dat het kind de mond goed kan zien, en het kind valt helemaal stil. Zo interessant vinden ze dat!
Ik beweeg mijn mobiel omhoog of opzij voor een goede foto. Beïnvloedt dat het resultaat van de meting?


We hebben de variabelen uitgebreid onderzocht en de invloed blijkt gering. De hoek en positie van je mobiel ten opzichte van het hoofdje heeft minimale invloed op de meetuitslag. De reden is dat de hoek en positie waarbinnen je beide oren het het neus puntje kan zien, erg klein is.
De beoordeling van de foto, hoe kan ik dat beter op mijn scherm zien?


Zorg dat je niet té ver weg staat. Het hoofdje moet ongeveer passen in de ovaal die je ziet op het scherm. Dit zal al helpen om een beter beeld te krijgen. Het kan zijn dat je smartphone niet meer zo nieuw is. Deze hebben soms een klein scherm, wat het beoordelen van de foto bemoeilijkt. Tijd voor een nieuwe?
Bij de beoordeling zie ik dat de neus en oren wegvallen tegen de achtergrond.


Als een kind roze kleding aan heeft kan het zijn dat de oren en neus niet genoeg zichtbaar zijn. Doe een doek in een effen en duidelijke kleur over de borst en schouders. Dan is dit probleem opgelost.
Wat als een kindje nog geen goede hoofdbalans heeft?


Doe een doek, in een effen en duidelijke kleur, over de borst en schouders van de baby. Degene die het kind afleidt doet de handen onder de doek, helemaal tot in de hals. Zo kan degene het hoofdje even stabiel houden terwijl jij de foto neemt.

De Toolkit

Kan ik het mutsje wassen?


Ja dat kan! Op 30 graden of met een handwasje.
Waarom moet het mutsje altijd op?


Ja! We hebben gemerkt dat door de haartjes de contouren van het babyhoofdje minder goed gedetecteerd worden door de AI-techniek achter Skully Care. We willen voor zo optimaal mogelijke betrouwbaarheid gaan. Doe dus áltijd het mutsje op!
Wat heb ik aan het matje?


Met het matje kan je op elke ondergrond meten.